Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın tahliye kararına savcılığın yaptığı itiraz reddedildi

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki tahliye kararına itiraz eden savcının yeniden tutuklama talebi bir üst mahkemece reddedildi.

Selahattin Demirtaş’ın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla Ankara’da süren davasında geçtiğimiz günlerde “adli kontrol şartıyla tahliye” kararı çıktı. Mahkemenin kararına savcılık itiraz etti. Savcılığın itirazını görüşen bir üst mahkeme itirazın “reddine” karar verdi.

Kararda “Selahattin Demirtaş’ın tahliyesine dair verilen kararda usul ve yasaya aykırı herhangi bir cihet bulunamadığı anlaşıldığından, itirazın reddine oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.

Bu karara göre, Demirtaş’ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanmasına tutuksuz devam edilecek. Ancak Demirtaş, daha önce “terör örgütü propagandası” suçundan aldığı 4 yıl 8 ay hapis cezası nedeniyle cezaevinde kalmaya devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.