Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı’nın davetine elbette katılacağım”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İBB işbirliği kapsamında başlatılan kırtasiye malzemeleri dağıtım etkinliğini Yenibosna Emir Sultan Ortaokulu’nda başlattı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlarına yaptığı davet için “Tabii ki katılacağım. Neticede bizim bireysel bir talebimiz vardı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

İmamoğlu, eğitim konusunu öncelediklerini belirtirken “Çok yakın zamanda, birkaç hafta içerisinde tanıtımlarımızı ve nasıl adımlar atacağımızı sizlerle de paylaşacağız. Özellikle, yüzbinlerce çocuğumuza okul öncesi eğitim verme konusunda büyük bir devrimi başlatacağız. Bu konuda göreceksiniz bugüne kadar ihmal edilmiş bu alana, sizlerin belediyesi olarak çok büyük adımlar atacağız ve yüzbinlerce çocuğumuza mutlaka okul öncesi eğitim almaları konusunda en üst seviyede destek olacağız” dedi.

İBB’nin eğitim-öğretim konusunda yetkili kurum olmadığına dikkat çeken İmamoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Valiliği’nin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. Okullar, bizim önceliğimiz olacak. Senkronize çalışma yapmak adına, okullarımızı hem güzelleştirmek hem de yeni okul ihtiyaçlarını katkı sunmak adına tüm iyiniyetli girişimlerimizi, Valiliğimizle ve MEB’le yapacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya, en yüksek çabayı göstermeye, fırsat verilirse de en yoğun katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu buradan duyurmak isterim” diye konuştu.

“Çok yakın zamanda kreşler konusunda adım atacağız”

Yeni teknoloji çağı ile birlikte çocukları geleceğe hazırlamak için iyi eğitim vermenin zorunlu olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Her eğitim kurumunun geleceği yakalaması adına, mutlaka yeniliklere açık ve dünyayı takip eden, en ileri seviyede akıldan ve bilimden yana olan elbette ki milletimizin ve bu toprakların geleneklerini ve göreneklerini hisseden ama bir dünya insanı yetişmesi noktasında eğitim kurumları olmak için de çaba göstermeleri gerektiğinin de altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

Erdoğan cevabı: “Set koyacak bir anlayışa asla sahip olmadık”

İmamoğlu, çok yakın zamanda kreşler konusunda adım atacaklarını da vurgularken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti konusunda şu açıklamayı yaptı: “Tabii ki gideceğim. Neticede bizim bireysel bir talebimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanı, bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla, sanıyorum belediyelerin sorunlarını konuşmak için ya da tartışmak üzere bir toplantı daveti yaptılar. Elbette ki katılacağız. Elbette şehrimizin, aslında bütün büyükşehirlerimizin sorunlarını kendileriyle paylaşma imkanımız olacak. Dediğim gibi, biz, devletin her kademesinde maksimum diyalog maksimum ilişkiden yanayız. Neticede vatandaşımız hizmet bekliyor ama bizden; ama merkezi hükümetten. Dolayısıyla işbirliğine ülkemizin her kademesinin ihtiyacı var. Biz bundan kaçınacak ya da buna set koyacak bir anlayışa asla sahip olmadık, olmayacağız da. Zaten anlamlı da değil. Daveti için teşekkür ederim.”

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 büyükşehir belediye başkanını çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlama kararı almıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Başkanlarımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine katılacak” açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan, belediye başkanlarından kentlere ilişkin sorunları ve şikayetleri dinleyecek, önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla ilgili görüşlerini paylaşacak. Bu buluşmayla Erdoğan, CHP’li başkanların da aralarında olduğu 30 büyükşehir belediye başkanıyla ilk kez bir araya gelmiş olacak.

HDP’nin kazandığı Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmıştı. Atanan kayyumlar da toplantıya katılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.