Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

John Bolton istifa etti: Trump’a ulusal güvenlik danışmanı dayanmıyor

ABD Başkanı Donald Trump, üçüncü ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’la da yollarını ayırdı. Trump ile Bolton’ın konuya dair sosyal medyadan yaptıkları açıklamalar birbiriyle çelişti. Trump mı Bolton’dan istifasını istedi, Bolton mu görevini bıraktı, net değil.

Trump Twitter’da, “Dün akşam John Bolton’a, Beyaz Saray’daki hizmetlerine artık ihtiyaç kalmadığını söyledim. Yönetimdeki diğerleri gibi, yaptığı önerilerin birçoğuna hiç katılmıyordum ve bu nedenle John’un istifasını istedim, o da bu sabah sundu” dedi.

Bolton ise Trump’ın duyurusu ile çelişen bir twitter mesajı yayınladı ve istifasını dün gece verdiğini ama Başkan’ın açıklamayı ertelediğini yazdı: “İstifamı dün gece verdim, Başkan Trump ise ‘Bunu yarın konuşalım’ dedi.”

Trump’ın yeni ulusal güvenlik danışmanını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor. Beyaz Saray’da ulusal güvenlik danışmanlığı görevine Nisan 2018’de atanan Bolton ile Trump arasında İran, Kuzey Kore ve Afganistan gibi başlıca dış politika konularında köklü görüş ayrılıkları olduğu biliniyordu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.