Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye-Irak sınırında İran destekli milislere saldırıda 18 kişi öldü: Şam’a göre sorumlu Tel Aviv

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye’nin doğusunda, Irak sınırı yakınlarında İran destekli askeri gruplara, bilinmeyen hava araçlarından yapılan saldırı sonucunda en az 18 savaşçının hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Saldırı, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle bir araya gelmekte “problem görmediğini” açıkladığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran üzerindeki baskının artırılmasını istediği ve Lübnan sahasında İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin yükseldiği bir döneme denk geldi. 

Haşdi Şabi’nin iddiasına göre ise savaş uçaklarından atılan füzeler İranlı savaşçılar ile Lübnan Hizbullahı üyelerini vurdu. 

Suriyeli yetkililere göreyse, saldırıyı gerçekleştiren jetler İsrail’e ait. Irak’ta bulunan ve İran’ın desteklediği milisler de saldırıdan Tel Aviv’i sorumlu tutuyor. İsrail ise olayla ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.