Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlarıyla buluştu: “Kaldığı yeri hak eden insanlara dokunmadım. Ne personelle, ne araçlarla uğraştık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Erdoğan açılış konuşmasında, “Bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğimizde 2-3 dönem öncesinden kalma personeller vardı. Kaldığı yeri hak eden insanlara dokunmadım. Ne personelle, ne araçlarla uğraştık. Vaktimizi ve imkanlarımızı şehrin sıkıntılarına ayırdık” dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘ın yurtdışında olması sebebiyle gelemediği buluşmaya 29 büyükşehir belediye başkanı katıldı.

“Siyasi olarak farklı görüşlere sahip olabiliriz, milletimizin çıkarları sözkonusu olduğunda birlikte hareket etme erdemini göstereceğimize inanıyorum, buradaki fotoğrafı çok çok önemli görüyorum” diye konuşmasına başlayan Erdoğan şunları söyledi: “Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymuş belediye başkanlarıyla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Hizmet sözkonusu olduğunda hiçbir belediye başkanının partisine bakmadık. Siyasi çekişmelerin geçici, hizmetlerin kalıcı olduğu gerçeğini hiç unutmadık; aynı anlayışla hareket edeceğiz. Parti ayrımı olmaksızın belediyelerin durumunu yakından biliyoruz.”

“Başkanların görevi devri sabık peşinde koşmak değil”

Şehirlerin sıkıntıları ve çözüm yolları konusunda belediye başkanlarıyla yakın mesai içinde olacağını dile getiren Erdoğan’ın gündeminde işten çıkarmalar vardı: “Belediye başkanlarının görevi devri sabık peşinde koşmak değil, şehirlerine en güzel hizmetleri getirmek için çalışmaktır. Medyamızda her gün sendika değiştirme baskısından envai türden tehditlere kadar birçok vicdan yaralayıcı haberle karşılaşıyoruz. Personel sayısındaki her rakam, bir insana ve onun etrafında şekillenen daha geniş bir hayata tekabül ediyor. Belediye başkanlarının, ekmeğinin peşindeki insanların hayatlarını diledikleri gibi altüst edebilecekleri anlamına gelmiyor. Yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı üzerine siyaset yapılamaz. Bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Biz İBB’ye geldiğimizde 2-3 dönem öncesinden kalma personeller vardı. Kaldığı yeri hak eden insanlara dokunmadım. Ne personelle, ne araçlarla uğraştık. Vaktimizi ve imkanlarımızı şehrin sıkıntılarına ayırdık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.