Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarma tartışması: “Belediyeye zarar vermek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında diğer belediyelerde olduğu gibi işten çıkarmalar tartışıldı. AKP’li ve MHP’li üyeler işten çıkarmaların siyasi saiklerle yapıldığını iddia ederken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hem rakamları paylaştı hem de işten çıkarmaların sebeplerini anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı toplantısında hem projeler ve yatırımlar hem de işten çıkarmalar tartışıldı. AKP’li ve MHP’li üyeler CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i işten çıkarmalar sebebiyle eleştirirken, Seçer bu iddialara şöyle karşı çıktı: “İşçilerimiz gidiyor engellilere sesini yükseltiyor, biri şikayet ediyor ‘Git belediye başkanına söyle’ diyor. İlaçlamaya gönderiyoruz, ilacı boca ediyorlar bir yere, ilaçlamadan geri dönüyorlar. Aracı uygunsuz kullanıyorlar. Belediyeye zarar vermek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. ‘Bunu yapmayın’ dedim, her yeri dolaştım, anlattım. 10 bin eleman çalışıyor, o kadar keskin bir yapım da yoktur. İşi gücü bırakıp siyasi görüşüm dışında garibanlara mı kafayı taktım?”

Yönetimi devraldıktan sonra, seçimden önce altı ay içerisinde işe alınanların işten çıkarıldığını belirten Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem belediye şirketi MESKİ hem de büyükşehirde toplam 167 kişinin göreve gelir gelmez işten çıkarıldı. Bu rakam son altı ayda işe alınan kişi sayısı. 84 kişi emekli olduğu için görevinden ayrılırken, 21 kişi de istifa etti. 18 kişi MESKİ’den, 36 kişi de büyükşehirden disiplin nedeniyle işten çıkarıldı. Bu kişilerin çıkarılma kararını da ben değil, disiplin kurulu verdi, hukuk yolu açık.”

“Çalışmıyorlar, çalıştıramıyoruz diyorlar”

Seçer ayrıca, “Tam rakamı bilmiyorum ama 25-30 kişi tekrar alındı. Neden biliyor musunuz? İhtiyaç olan noktalara alımlar yapılmış diye tekrar geri çağırdık. Ben idareyim, burası babamın çiftliği değil. Hizmet alacak insan bulamıyorum. Sürekli park ve bahçeler gözetimim altında. Daire başkanı benden bıktı. Temiz bir şehir istiyorum. Çalışmıyorlar, çalıştıramıyoruz diyorlar. Neden? Malum sebepler. Biri diyor ki ‘Çok ezildik, ezilmek istemiyoruz’ biri de ‘Bizim siyasi görüşümüz değil, nasıl zarar verirsek o kadar verelim’. Bunlar oluyor. Kasti insan çıkarma gibi bir derdimiz yok. Her şeyi yapın ama bu meseleleri ucuz siyasete alet etmeyelim” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak raylı sistem yatırım programının Cumhurbaşkanının onayıyla geçtiğini belirtti ve bunun 350 milyon euroluk büyük bir proje olduğunu söyledi. 

Öğrenim yardımı başlayacak, esnaf birimi kurulacak

Seçer, beş ay içerisinde ulaşımda ve suda indirim yapılarak yoksullara yardım girişiminin başlatıldığını, öğrenim yardımı ve 4 bin öğrencinin yararlanacağı kursların açılma aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Meclis toplantısında ayrıca, yaklaşık 8 bin öğrenciye 10 milyon liralık bütçe ayrılması, öğrencilere 1200 lira öğrenim yardımı yapılması, esnafların sorunlarıyla ilgilenecek birimin kurulması konuları komisyonlara devredildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.