Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Babacan başlıyorken bakanlara papatya falı: Kim gider, kim kalır?

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogundaki son yazısında Ali Babacan’ın 2020’den önce partisini kuracağını açıklamasının iktidar üzerindeki muhtemel etkilerini ele aldı ve uzun süredir konuşulan bakan değişiklikleri hakkındaki söylenti ve tahminleri aktardı.

Yetkin, Berat Albayrak hakkında iki seçenek olduğunu söylüyor: “Birincisi, Albayrak, belki de yeni bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı oluşturularak, ya da bir başka yetki statüsü ile Beştepe’ye çekilecek, Naci Ağbal ya da bir başka isim de Bakan olacaktı. İkinci ihtimal ise, Strateji ve Bütçe Başkanlığı yetkilerinin de fiilen Albayrak tarafından kullanılması, dolayısıyla gücünün daha da artması olabilirdi. Her iki senaryoda da Albayrak’ın sistem içinde kalacağı anlaşılabiliyor. AK Parti içinden ve dışından, parti ve devlet yönetiminde ‘aile’ etkisi eleştiri konusu yapılırken, Erdoğan ve çevresinin konuya ‘kurban verildi’ görüntüsüne yol açılmaması şeklinde baktığı anlaşılıyor.”

Yetkin’in Süleyman Soylu, Abdulhamit Gül, Hulusi Akar, Mevlüt Çavuşoğlu ve Hakan Fidan hakkında da yorum yaptığı yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.