Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilim insanları Dünya’dan 100 ışık yılı uzakta su buldu

Bilim insanları Güneş Sistemi dışında Dünya’ya çok benzeyen uzak bir gezegende su bulunduğunu keşfetti. 

Samanyolu yıldız sistemi içinde Dünya’ya benzeyen yüzlerce gezegenden biri olan K2-18b isimli gezegende su buharı bulundu.

Keppler uzay aracı tarafından 2015 yılında keşfedilen K2-18b, boyutları Dünya ile Neptün arasında büyüklükte olan yüzlerce gezegenden biri. NASA’nın TESS operasyonu sayesinde önümüzdeki yıllarda benzer yüzlerce gezegenin daha keşfedileceği tahmin ediliyor.

University College London (UCL) bünyesindeki bilim insanlarının Hubble teleskopunun görüntülerini yıldız ışıklarını süzerek yaptığı gözlemlere göre, K2-18b gezegeninde su bulunuyor

Bilim insanları Dünya’dan 100 ışık yılı uzakta bir cüce yıldızın yörüngesinde gezen K2-18b gibi sadece Samanyolu galaksisinde binlerce Dünya benzeri gezegen bulunduğunu ancak şimdilik bunlara ulaşmanın hayal olduğunu belirtiyor. 

K2-18b genel olarak Dünya’mıza benzesede yüzeyinde çok daha fazla radyasyon bulunduğunu bu yüzden yaşam ihtimalinin az olduğunu söylüyorlar. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.