Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, Mehmetçik Kut’ül Amare dizisine 12 milyon 750 bin lira sponsorluk ücreti ödemiş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Ayşenur Arslan’ın Halk TV’deki Medya Mahallesi programına katılarak açıklamalarda bulundu. Ongun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile büyükşehir belediye başkanları buluşmasının perde arkasını anlatırken, İBB’nin bazı medya kuruluşlarına verdiği sponsorluk ve reklam ücretlerini açıkladı.

Ongun, büyükşehir belediye başkanları ile Erdoğan ve bakanların buluştuğu toplantıda başkanların dosyalarını sunduğunu, beşer dakika konuşma yaptıklarını ve ana gündemin vergi borçları ile yatırımlar olduğunu söyledi.

Ongun, İmamoğlu’nun sandalyesinin kırılarak düştüğünü doğrularken, “Erdoğan, bunun üzerine israf göndermesi yapmış, İmamoğlu ise ‘İkinci kez oturduğumda daha sağlam oturuyorum’ diye yanıt vermiş” dedi.

Sandalye niye kırıktı?

İmamoğlu da kırılan sandalyeye dair bir açıklama yaptı ve “Oturduğumuz koltuk durup dururken kırıldı. Sayın Cumhurbaşkanı ‘İsraf yaptın’ dedi. Ben de ‘Bu israf değil, sandalye kırık’ dedim. ‘Olsun ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz’ dedim. Tabii öyle bir magazin durum oluştu. Sandalye niye kırıktı? Onu Cumhurbaşkanlığı araştırsın. Oturduğumuz yerler önceden belliydi” diye konuştu.

Bir televizyon kanalına 7 milyon, diziye 12 milyon 750 bin para ödenmiş

Ongun, bazı medya kuruluşlarına İBB’den aktarılan sponsorluk ve reklam ücretlerine dair de şu açıklamayı yaptı: “Bütün müdürlüklere ve iştiraklere yazı gönderilerek sponsorluk ve reklam rakamlarının bir dökümünü istedik. Her gün bir gazetede Ekrem İmamoğlu’nun aleyhine yazı yazan bir yazarın internet sitesine 2017 ve 2018’de 50-60 bin lira reklam verilmiş. Akşam gazetesine dair şunu söyleyeyim: Reklam abonelik konusunda Akşam’a bir verilmişse Turkuaz Grubu’na 30 verilmiş. Sadece bir iştirakin üç yılda bir televizyon kanalına verdiği ilan 7 milyon lira. Bu arabalar buraya konulduğu zaman, israf konusuyla dalga geçiyorlar ya, izleyicilerimize sormak istiyorum. Medya A.Ş. neden bir diziye 12 milyon 750 bin liraya sponsor olur? TRT 1’de yayımlanan Kut’ül Amare dizisi bu.”

Ongun ayrıca, bu ayın sonunda kreşler için program açıklanacağını, kent pahalılığına dair de yapılacakların paylaşılacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.