Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokrasi İçin Birlik Platformu, yeni bir toplumsal sözleşme için güçbirliği çağrısında bulundu

Demokrasi İçin Birlik, yeni bir toplumsal sözleşme için TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile birlikte katıldı. Katılımcılar arasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da vardı.

Demokrasi İçin Birlik tarafından yapılan açıklamada çoğulcu, devletin bütün inançlara ve inançsızlığa eşit mesafede durduğu, emeğin, doğanın, kadın haklarının korunduğu, sosyal devleti esas alan, yereller üzerinde merkezin vesayetini ortadan kaldıran, yargı bağımsızlığı, basın ve ifade özgürlükleriyle demokrasiyi güvence altına alan bir toplumsal sözleşme hazırlandığı belirtildi.

Açılış konuşmasını, Türkiye’nin eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıçlarından Rıza Türmen yaptı. Türkiye’de demokrasi mücadelesi vermenin, sessiz bir toplum yaratmamanın, toplumun ses çıkardığını duyurmanın etik bir sorumluluk olduğunu söyleyen Türmen, “Böyle bir mücadele verebilmek için de birleşmeye ihtiyaç vardır. Sadece bize benzeyenlerle değil, bize benzemeyenleri de içine alan yeni bir siyaset anlayışı ortaya çıkarmak lazım. Bunun için yeni bir biz yaratmak lazım. Bir toplumsal sözleşmenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Demokratik ilkeleri içeren ve bütün toplum kesimlerinin katıldığı yeni bir şey ortaya çıkacaktır” dedi. 

Canan Kaftancıoğlu ise “Bu mücadele kendini kurtarmak isteyenlerle geleceği kurmak isteyenler arasındaki mücadeledir. Bizler bu mücadelede nasıl, ne şekilde sonuç alacağız? Bunun araçlarını oluşturduğumuzda başarıya ulaşmaması gibi bir durum sözkonusu değil” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.