Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soli Özel ile söyleşi: “Trump’ın hoşa gidebilecek bir özelliği varsa, o da savaş istememesi”

ABD Başkanı Donald Trump hafta başında, yönetimindeki en şahin isimlerden Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’la yollarını ayırdı. Bu yayında Kadir Has Üniversitesi’nden Soli Özel’e Bolton’ın gidişinin, genel olarak ABD’nin dış politikasına özel olarak da Türkiye’yi de içine alacak şekilde bölgemize olası etkilerini sorduk. Başkan Trump’ın kampanya döneminden bu yana tutarlı bir şekilde savaş istemediğine dikkat çeken çeken Özel, Beyaz Saray’ın bir süredir İran ile uzlaşma yollarını aradığını belirtiyor ve Bolton’ın yönetimden gitmesinin bu süreci kolaylaştıracağını düşünüyor. Özel Vaşington-Tahran hattında yumuşamanın olmazsa olmaz koşulunun ise, İran’ın Suriye üzerindeki etkisinin azaltılması olduğunu söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.