Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın Suriye’den asker çekme vaadi “güvenli bölge”ye takıldı: Fırat’ın doğusuna 150 Amerikan askeri daha gönderiliyor

ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna 150 asker sevk edeceği bildirildi. New York Times’ın haberine göre sözkonusu askerler oluşturulmak istenen güvenli bölgede Türk askerleri ile birlikte devriye görevi yapacak. Geçen hafta Türk ve Amerikan askerleri Fırat’ın doğusunda ilk ortak kara devriyesine çıkmıştı.

New York Times haberi duyururken bu adımın Başkan Trump’ın geçen aralıkta aldığı bölgedeki askerleri çekme kararıyla çeliştiğine dikkat çekti. ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde halen 900’e yakın askeri bulunuyor.

Başkan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapmış olduğu telefon konuşmasında Suriye’deki iki bin Amerikan askerinin tamamını geri çekmeyi vaat etmiş; ancak bu açıklama daha sonra revize edilerek, geride 400 asker bırakılacağı bildirilmişti. Mart ayında Wall Street Journal gazetesinin Trump yönetiminin Suriye’de yaklaşık bin askerini bırakmayı planladığına dair haberi ise Amerikan Genelkurmayı tarafından yalanlanmıştı.

Türkiye ve ABD uzun süren müzakereler sonunda 7 Ağustos’ta Suriye’nin kuzeyinde bir güvenli bölge kurulması konusunda anlaşmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.