Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dördüncü kez kansere yakalanan Neslican Tay, yoğun bakıma kaldırıldı

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay, sosyal medyada paylaştığı “Üç kere kanseri yendim, dördüncü de yolda, iyileşeceğime inanıyorum” mesajından günler sonra yoğun bakıma alındı.

Tümör nedeniyle 2018’de bacağı kesilen ve üç kere kanseri yenen 21 yaşındaki Neslican, tekrar kansere yakalandı. Yoğun bakıma alınmasından sonra 0 rh (+) kan ihtiyacı için birçok kişi Twitter’da Neslican için seferber oldu ve kampanya başlatıldı. Kampanyanın ardından kan bağışı ihtiyacı giderilen Tay’a moral vermek ve yardım etmek isteyenler sosyal medya üzerinden mesajlarını yayınladı.

Neslican’ın İstanbul Bağcılar’daki Medipol Hastanesi’nde yoğun bakımda olduğu belirtildi. Medipol Sağlık Grubu’ndan da Neslican’ın tedavisiyle ilgili şu açıklama geldi:

“Neslican Tay için değerli hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek.”

https://www.instagram.com/p/B16mTGRnAW6/

Neslican, 2018’de Tedx’te yaptığı konuşmada, kanserden sonra hayatının nasıl değiştiğini anlatmıştı:

Sosyal medyadan Neslican için destek mesajları:

https://twitter.com/suleicinadalet/status/1173277266698063872
https://twitter.com/1907ruhuorg/status/1173309603054018562
https://twitter.com/YolTV/status/1173333490701602816

Neslican Tay kimdir?

Neslican Tay, 1998 yılında Bursa’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. Üniversite sınavına kısa bir süre kala kanser olduğunu öğrenen Neslican, eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Üç kere kanserle mücadele eden Neslican, eğitimine devam etmek istediğini belirterek üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.