Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hediye Levent ile söyleşi: “Rusya ve İran, ABD’nin Suriye’deki varlığını ‘güvenli bölge’ ile meşrulaştıran Ankara’yı uyardı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ankara’da Rusya ve İran liderlerini ağırladı. Üçlü zirvenin konusu Suriye’ydi. Yıllarca Suriye’de muhabirlik yapmış olan ve gazeteciliğe Lübnan’da devam eden Hediye Levent, zirveyle ilgili yapılan açıklamaları değerlendirdi.

Levent, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Fırat’ın doğusuna ilişkin açıklamalarında ABD’nin bölgeden çekilmesi talebi öne çıksa da, aslında mesajın Ankara’ya verildiğine dikkat çekti. Levent, bugüne kadar Kürtlerle müttefiklik ilişkisi vasıtasıyla Suriye’de bulunan ABD’nin, bölgedeki varlığını bu kez güvenli bölge ile Türkiye üzerinden meşru ve kalıcı kılması riskine karşı Moskova ve Tahran’ın Ankara’yı baskıladıklarını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.