Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen SP lideri Karamollaoğlu: “KHK’lılarla ilgili bir af hazırlığı yapıldığı izlenimi doğdu”

Saadet Partisi (SP) lideri Temel Karamollaoğlu dün akşam Habertürk’te katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Karamollaoğlu, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilenlerin de görüşmede ele alındığını söylerken kendisinde KHK’lılarla ilgili bir af hazırlığı yapıldığı izlenimi doğduğunu belirtti. Karamollaoğlu görüşmenin KHK’lılar ile ilgili bölümünü şöyle anlattı:

“Ben şunu söyledim, bugün 150 bin civarında KHK ile görevlerinden uzaklaştırılmış insan var. Ayrıca farklı kanaatlerle ceza görmüş veya itham altında insan var. Bunların içinde mahkemeye gidip masum olduklarını ispat edip görevlerine dönemeyenler var. Başka işle uğraşamıyorlar. Ben ‘Bunun üstesinden gelinmesi lazım, bunu yapacak olan sizsiniz, bu af yoluyla da olabilir. Kendiniz birtakım çalışmalar yapıyorsunuz, bu mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesine ihtiyaç var’ dedim. Kesin olarak bir ifade kullanmamasına rağmen bu konuda birtakım hazırlıkların yapıldığı intibası bende doğdu.” 

Karamollaoğlu ayrıca, Erdoğan’ın görüşme bitiminde kendisine “Birlikte çalışalım” teklifi ilettiğini ancak kendisinin buna “Bu konuya girmek istemiyorum” yanıtını verdiğini söyledi. Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı’na “Biz herkesle birlikte çalışırız; prensipler, politikalar üzerinde ittifak kurarsak” dediğini aktardı. SP lideri bundan sonraki süreçte Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceğini sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.