Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope, basın sponsoru: Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Marmara Uluslararası Kent Forumu”, 1 Ekim’de İstanbul’da başlıyor

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği, Medyascope’un da basın sponsoru olduğu “Marmara Uluslararası Kent Forumu / Marmara Urban Forum (MARUF)” 1 Ekim 2019 Salı günü, İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak. 2 Ekim Çarşamba günü de devam edip 3 Ekim Perşembe günü sona erecek olan forum, kamu sektörü, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili diğer paydaşlar arasında bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturmayı ve “Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda, kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları bir arada değerlendirmeyi hedefliyor.

İki yılda bir yapılacak

İlki bu yıl yapılıp, iki yılda bir tekrar edilmesi planlanan Marmara Uluslararası Kent Forumu’nun duyurusunda, forumun amaçları şöyle sıralanıyor:

“Kentleşme sürecinin bireyler ve toplumların hayatında ve kentte yarattığı ekonomik, politik, sosyal, ekolojik değişim ve sorunları çözüm yollarıyla birlikte yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde dayanışma ve işbirliği içinde incelemek.

Çeşitli nedenlerle yaşanan kriz ve insani hareketlilik durumlarında yerel yönetimlerin ve kentlerin rolünü güçlendirmek.

Güvenli, kapsayıcı, dayanıklı ve sürdürülebilir kentleşme konusunda farkındalığın geliştirilmesini sağlamak.

“Daha yaşanabilir ve eşitlikçi bir kentler dünyasının oluşumuna katkıda bulunmak.

“Kentler ve kent-bölgeler arasında bilgi akışını sağlamak ve kentler arasındaki ilişki ağlarını desteklemek.”

Çözüm ürten kentler

Mottosu “çözüm üreten kentler” olan Marmara Uluslararası Kent Forumu’nda ele alınacak temalar ise şunlar:

Üç günde 250 konuşmacı

Marmara Uluslararası Kent Forumu’na yerel yönetimler, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, finans kuruluşları, sanayi kuruluşları, teknoloji kuruluşları ve medya kuruluşları katılacak. Forumda, yerli ve yabancı 250 konuşmacı söz alacak. Bu konuşmacılar arasında Medyascope’ta yayınlanan Kültür ve Tarih programının yapımcı ve sunucuları Cengiz Özdemir ve Ozan Sağsöz ile Mekan ve İnsan programının yapımcısı ve sunucusu Melis Oğuz da var.

Basın sponsoru Medyascope

“Marmara Uluslararası Kent Forumu / Marmara Urban Forum”un basın sponsorları arasında Medyascope da yer alıyor. Forumda ele alınan konular ile ilgili haberler, konuşmacılar ile yapılacak özel röportajlar ve foruma ilişkin özel yayınlar, 1-3 Ekim tarihlerinde Medyascope’ta yer alacak.

Marmara Belediyeler Birliği

Marmara Uluslararası Kent Forumu’nu düzenleyen Marmara Belediyeler Birliği (MBB) 1975 yılında kuruldu. MBB, Türkiye’de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, yerel yönetimlerde çevre bilincinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir şehircilik yaklaşımının benimsenmesi, belediyelerin ortak sorunlarına işbirliği içinde çözüm bulunması gibi konularda öncülük yapan, bölgesel ölçekte, Türkiye’nin ilk belediyeler birliği.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve 193 belediyenin üye olduğu MBB, altısı büyükşehir olmak üzere 13 ilde (Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova) faaliyet gösteriyor. Birliğin başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın. Birliğin encümeni ise şu belediye başkanlarından oluşuyor:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.