Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “AK Parti’de neler oluyor? Maklube tartışmasının perde arkası”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayınladığı yazısında AKP içerisindeki tartışmaları konu aldı. “Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün 18 Eylül’de ‘Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler’ demesi AK Parti bünyesinde yeni bir Fethullahçılık tartışmasını başlattı” diyerek son günlerde kamuoyunda yer alan tartışmalara atıf yapan Yetkin, yazısına şöyle devam etti:

“Bu arada Abdülhamit Gül’e yapılan eleştiriye karşı en sert cevap, ilginçtir ki AK Parti’den değil, MHP’den geldi. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, 19 Eylül’de Yeni Akit’te yayınlanan demecinde, “Gül’ü kimselere yedirmeyiz” dedi; “FETÖ ile mücadelenize şahidiz. Haklı davanızda yanında olacağız” diye de ekledi. Abdülhamit Gül, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesindeki görüşmelerde AK Parti ile MHP arasındaki ittifakın (MHP’li Celal Adan ile birlikte) mimarlarından olarak biliniyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.