Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’taki iklim grevinden Birleşmiş Milletler’e ve dünya liderlerine mesaj: “Kâr amaçlı satılmış bir gelecek istemiyoruz”

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg tarafından başlatılan “Gelecek için Cumalar” hareketinin çağrısıyla yapılan Küresel İklim Grevi haftası 20 Eylül’de başladı. 16 yaşındaki Thunberg, New York iklim grevinde konuştu: “Neden elimizden alınmış ve kâr amaçlı satılmış bir gelecek için okula gidelim?Medyascope’tan Cem Taylan New York’taki iklim grevindeydi, işte izlenimleri.

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nden üç gün önce gerçekleştirilen küresel iklim krizi grevine New York’ta büyük bir katılım oldu. Özellikle okulların valilik tarafından tatil edilmesi ile genç katılımcıların sayısı çok yüksekti. Eylemciler, iklim adaleti ve fosil yakıtların kullanımının azaltılmasını ve en önemlisi siyasi liderlerin iklim krizini daha ciddiye almalarını talep etti. Yürüyüşün ardından çevreci lise ögrencileri tarafından organize edilen çeşitli sahne etkinlikleri düzenlendi.

250 bine yakın katılımcı ile gerçekleştirilen etkinliklerde çevre aktivistleri ve genç sanatçılar sahne aldı. Ünlü Hollywood yıldızı Will Smith’in oğlu ve rap şarkıcısı Jaden Smith ile şarkıcı kızı aktivist Willen Smith de sahne alanlar arasındaydı. Etkinliklere, “Gelecek için Cumalar” hareketini başlatan İsveçli genç aktivist Greta Thunberg de katıldı. Thunberg konuşmasında siyasi liderlere Birleşmiş Milletler zirvesinden önce birçok önemli mesaj verirken, genç nesillerin büyük bir sorumluluk ile karşı karşıya olduğunun da altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.