Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın Trump umudu 25’indeki yemeğe kaldı

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın ABD Başkanı Donald Trump ile BM Genel Kurulu çerçevesinde resmî randevusu olmadığı belli olduktan sonra, Trump ile 25 Eylül’de Türk-Amerikan İş Konseyi’nin (TAİK) vereceği yemekten önce görüşebilmek için Türkiye’nin gösterdiği diplomatik çabaları anlattı.

Yetkin, Erdoğan ve Trump’ın 22 Eylül’de ikisi de New York’ta bulunmasına rağmen bir telefon görüşmesi yaparak “ikili ve bölgesel konuları” konuştuklarını, Trump’ın 25 Eylül’de ticaret hacmini 20 milyar dolardan 100 milyar dolara çıkarmak iddiasını gerçekleştirmek üzere TAİK’in vereceği yemek öncesinde ABD Başkanı ile buluşamaması halinde Erdoğan’ın New York’tan Trump ile yüz yüze görüşemeden dönmüş olacağını yazdı.

Trump ancak belli sonuçları elde etmesi garantisiyle mi TAİK yemeği öncesi Cipriani’ye uğramayı programına alacak” diye soran Yetkin, olası bir görüşmede Erdoğan’ın “güvenlik”, Trump’ın “ticaret” diyeceğini söyledi.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.