Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA tarafından yılın en iyi kadın futbolcusu seçilen Megan Rapinoe: “Futbolu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kullanmalıyız”

“FIFA The Best Ödülleri”, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen geceyle sahiplerini buldu. France Football dergisi ile 2010’dan itibaren yürütülen ortaklığın sona ermesinin ardından hayata geçirilen bu ödüller, dördüncü kez dağıtıldı.

Yılın en iyi erkek futbolcusu Leo Messi, kadın futbolcusu ise bu yıl Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanan ABD takımının kaptanı Megan Rapinoe oldu.

Rapinoe ödül konuşmasında, ırkçılık ve homofobi ile mücadelenin daha güçlü şekilde yapılması gerektiğini söyledi ve bu konuda sporculara büyük görev düştüğünü belirtti:

”Herkes, maruz kaldıkları ırkçılık karşısında (Manchester City’nin ırkçılığa maruz kalan futbolcusu Raheem) Sterling ve (Napoli’nin stadyumda maymun sesleriyle karşılanan futbolcusu) Koulibaly kadar öfkeli olsaydı, LGBTİ+ olmayanlar da homofobi karşısında LGBTİ+lar kadar öfkeli olsaydı ve herkes eşit ücret ve kadınlardan başka kimsenin kadın sporlarına yatırım yapmaması konusunda öfkeli olsaydı her şey benim için daha ilham verici ve güzel olabilirdi. Gerçekten anlamlı bir değişiklik yapmak istiyorsak bunları yapmalıyız. Herkesin benim gibi hissetmesini istiyorum.”

Rapinoe, kendisine ve mücadelesine ilham kaynağı olanlar arasında kendini yakarak hayatına son veren İranlı kadın taraftar Seher Hüdayari’nin de olduğunu söyledi:

”Profesyonel futbolcular olarak inanılmaz bir fırsata sahibiz. Maddi ve başka türlü olmak üzere çok fazla fırsatımız ve inanılmaz platformlarımız var. Dünyayı daha iyi hale getirmek için diğer sporlardan farklı olarak futbolda eşsiz bir fırsata sahibiz. Bu güzel oyunu, dünyayı değiştirmek için kullanalım. Umarım bunu kalbinizde hisseder ve harekete geçersiniz.”

Yılın en iyi kadın teknik direktörü ABD milli takımının teknik direktörü Jill Ellis oldu. Ellis “Bu çok büyük bir onur. Bu ödülü harika oyuncularıma borçluyum” dedi.

Yılın en iyi erkek futbolcusu ise Barcelona’nın yıldızı Leo Messi seçildi. Messi, Liverpool’da başarılı bir sezon geçiren Virgil van Dijk ve Juventus ile İtalya’da tüm kupaları kazanan Cristiano Ronaldo’yu geride bıraktı.

Yılın en iyi erkek teknik direktörü ise Liverpool ile 14 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Jürgen Klopp oldu.

Yılın takımına ise şu isimler seçildi:

Allison Becker, Sergio Ramos, Marcelo, van Dijk, De Ligt, Luka Modric, Eden Hazard, De Jong, Messi, Ronaldo, Mbappe.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.