Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar daha uzun yaşıyor, ortalama ömrümüz 78 yıl

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı “Hayat Tabloları 2016-2018” verilerine göre, Türkiye’de ortalama ömür 78 yıl 3 ay. Bu süre erkeklerde 75 yıl 6 aya gerilerken kadınlarda 81 yıla çıkıyor. 

Verilere göre, eğer 15 yaşında iseniz, 64 yıl 4 ay daha yaşamayı bekleyebilirsiniz. Eğer 30 yaşındaki iseniz, önünüzde yaşayacak daha en az 49 yıl 8 aylık bir hayat olduğunu düşünebilirsiniz.

Eğer 50 yaşındaysanız yaşayacak ortalama 30 yıl 7 ayınız daha var demektir. Eğer 65 yaşındaysanız bu süre 17 yıl 9 ay.

Öte yandan, “Belirli bir yaştaki kişinin günlük hayattaki faaliyetlerini sınırlandıracak bir sağlık sorunu olmadan yaşaması beklenen yıl sayısı” olarak tanımlanan “sağlıklı yaşam süresi” ise “sıfır” yaşında bulunan bir kişi için Türkiye’de toplamda 58,3 yıl, erkeklerde 59,9 yıl ve kadınlarda 56,8 yıl olarak hesaplandı. Buna göre, erkeklerin sağlıklı yaşam süresinin kadınlardan 3,1 yıl daha uzun olduğu görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.