Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de hükümeti kurma görevi Binyamin Netanyahu’ya verildi

İsrail’de yeni hükümeti kurma görevi Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından, meclise giren sağ partilerin desteğini alan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya verildi. Rivlin, “Netanyahu’nun hükümet kurma şansı daha fazla” dedi. Netanyahu’nun hükümet kurmak için 28 günü var. Eğer bu süre içinde bir koalisyon oluşturulamazsa süre bir defaya mahsus 14 gün uzatılabilir. 

İsrail’de 17 Eylül’deki seçimlerde 33 milletvekili çıkaran Benny Gantz liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı seçimi önde tamamladı. Mavi-Beyaz’ı 32 milletvekiliyle Netanyahu’nun partisi Likud takip etti. İki isim koalisyon kurulması konusunda anlaşamadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.