Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan-Trump görüşmesinde Patriot alımı konuşuldu mu?

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogundaki son yazısında Donald Trump ve Recep Tayyip Erdoğan ikilisinin görüşmesini değerlendirdi.

Yetkin, BM zirvesi için New York’ta bulundukları 5 gün boyunca, 22 Eylül’de yaptıkları telefon konuşmasında ve telefon görüşmesinin hemen öncesinde Trump’ın, Senatör Lindsey Graham ile Erdoğan’la birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı görüşmede, F-35’lere S-400’ler nedeniyle el konulması, Patriot alımı, Suriye’de Güvenli Bölge ve PKK ile işbirliği, Fethullah Gülen’in iadesi, Türkiye’nin İran/Rusya yaptırımlardan muaf tutulması ve Trump’ın Japonya’da Erdoğan’a gösterdiği ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini konuşmaya yeteceğini düşünmediğini aktardı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.