Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüketicinin ve reel sektörün kötümserliği sürüyor: Ekonomik güven endeksi 86’ya geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin Eylül 2019 sonuçlarını açıkladı. Buna göre eylülde endeks değeri 86 oldu. Bu değer ağustos ayında 87,1’di.

TÜİK’in açıklamasına göre ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici ve reel kesim (imalat sanayi) güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Eylül ayında tüketici güven endeksi 55,8 değerine, reel kesim güven endeksi de 99,7 değerine geriledi. 

Eylül ayında hizmet sektörü güven endeksi 89,3 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksi 97,6 değerine ve inşaat sektörü güven endeksi ise 60,1 değerine yükseldi.

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.