Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Gazeteci soramaz, bilim insanı söyleyemezken Yargı Reformu”

Murat Yetkin, kişisel blogunda yayınladığı yazısında, 1 Ekim’deki Meclis açılışıyla Yargı Reformu’nun tartışılması öncesi Türkiye’deki hukuki koşulları ele aldı. Gazeteci Mehmet Yılmaz’ın eski Başbakan Binali Yıldırım’a çocuklarının servetlerini nasıl edindiğini sormasının “hakaret” sayıldığını, bilim insanı Bülent Şık’ın içinde yer aldığı bir çalışmada tarım ürünlerine bulaşmış kanser yapıcı madde bulgularını açıkladığı için 15 ay hapse mahkûm edildiğini hatırlatan Murat Yetkin, “Yargı Reformu’nu tartışmaya işte bu koşullarda başlıyoruz” dedi.

Yargı Reformu taslağına ilişkin “Hakkını yemeyeyim, eleştirinin –kimin bu kararı vereceği muğlaklık taşımakla birlikte- suçlama nedeni sayılmaması ve cinsel şiddet cezalarının artırılması gibi birkaç olumlu madde dışında, yargı bağımsızlığı ve demokrasinin kalitesini yükseltme yönünde atılmış pek bir adım yok” diyen Murat Yetkin, “Bu reform taslağı bu şekilde kabul edildiği takdirde, örneğin gazetecilerin, akademisyenlerin, siyasetçilerin, yazarların, fikir insanlarının terörizm ya da devlet büyüklerine hakaret suçlamalarıyla hapiste kalması, hapse atılması son bulacak mı?” sorusunu sordu.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın, Sırrı Süreya Önder’in, Eren Erdem’in, Nazlı Ilıcak’ın, Osman Kavala’nın hapiste olduğunu, Wikipedia’nın 884 gündür yasaklı olduğunu hatırlatan Murat Yetkin, “İfade özgürlüğü herkese lazım” dedi.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.