Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarım Bakanı istedi, Ulusal Süt Konseyi ilan etti: Bir litre çiğ sütün tavsiye fiyatı 2 lira 30 kuruş

Ulusal Süt Konseyi (USK) bugün yaptığı toplantıda, yüzde 3,6 yağlı ve yüzde 3,2 proteinli soğutulmuş çiğ sütün bir litresinin fiyatının, 15 Kasım 2019-31 Aralık 2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2,30 TL olmasını tavsiye etti.

Bu fiyat daha önce 15 Ağustos 2018’de 1,70 TL, Nisan 2019’da da 1 Mayıs-31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 2 TL olarak ilan edilmişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 29 Eylül’de İzmir’de, AKP Beydağ İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, çiğ süt fiyatları ile ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Sütün fiyatını 1 lira 70 kuruştan 2 liraya çıkarmıştık ama ben bunu da açıkçası yeterli görmedim. Üreticinin desteklenmesi açısından bu süt fiyatlarının daha iyi noktalarda olması gerektiğini düşünüyorum. En yakın zamanda toplanacak olan Ulusal Süt Konseyi’ne de biz tavsiye kararı olarak veya bakanlığımızın yönlendirmesi olarak da bu fiyatların artırılması gerektiği mesajını ileteceğiz. Tahmin ediyorum süt fiyatlarında üretici lehine bir gelişmeyi yakın zamanda göreceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.