Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ufuk Uras: “Görüşme daveti Davutoğlu’ndan geldi, yan yana gelişi eleştirmek doğrudan AK Parti’ye yarar”

Ufuk Uras, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile üç saat süren buluşmanın detaylarını Medyascope’a anlattı. Buluşma davetinin Davutoğlu’ndan geldiğini söyleyen Uras, “Yaptığımız bir fikir teatisiydi. En geniş demokrasi cephesinin oluşmasını önemsiyorum. Bu yan yana gelişi eleştirmek doğrudan AK Parti’ye yarayan bir şey” dedi.

Eski BDP İstanbul Milletvekili ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucularından Ufuk Uras, yeni parti kurma çalışmalarına devam eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile üç saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

“Davutoğlu rahattı”

Medyascope‘a konuşan ve Davutoğlu’nu rahat gördüğünü belirten Uras, “Hızlı bir şekilde partileşme sürecine girdiklerini gözlemledim. Kendisiyle daha önce birlikte davranan 70’in üzerinde eski il başkanıyla hareket ettiği için karşılığı olduğunu düşünüyorum. Önemli olan parti devleti modeline karşı en geniş yan yanalığı sağlamak. Sağlayıp sağlamayacağını da zaman gösterecek. Millet İttifakı ve yeni oluşumlar ortak bir noktada buluşurlarsa Türkiye’de her şey değişir” dedi.

“Yeni oluşumlar son derece olumlu”

Uras, yeni oluşumlara son derece olumlu baktığını dile getirdi ve “AKP içindeki yarılma, demokrasi ve hukukun yeniden tesis edilmesi için bir vesile. Millet İttifakı ve bu yeni arayışlar, İYİ Parti’nin yakın zamanda yaptığı flörtü de dengeleyecektir ve parlamentodaki güç dengelerinin değişmesi olası erken seçimi gündeme getirecektir. Bu da son derece olumlu. Siyaseti çeşitlendirmesi açısından da olumlu” diye konuştu.

Son olarak, buluşma davetinin Davutoğlu’ndan geldiğini belirten Uras, “Yaptığımız bir fikir teatisiydi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin kurucularındanım ve özgürlükçü solun bir mirası var. Bu pozisyonumu biliyorlar ve bu pozisyonumu da hatırlattım. En geniş demokrasi cephesinin oluşmasını önemsiyorum doğrusu. Bu yan yana gelişleri eleştirmek doğrudan AK Parti’ye yarayan bir şey” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.