Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak’ta hükümet karşıtı gösterilerde en az 18 kişi yaşamını yitirdi, hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etti

Irak’ta salı gününden beri süren hükümet karşıtı sokak gösterilerinde ölü sayısı 18’e yükseldi. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Reuters haber ajansına göre, Irak’ta iki gün önce ülkenin güneyindeki Nasıriye, Amara ve Hilla şehirlerinde hükümetin istifası talebiyle başlayan ve ordu güçlerinin protestoculara ateş açması üzerine başkent Bağdat’a da yayılan sokak gösterilerinde en az 18 kişi yaşamını yitirdi, dört yüzden fazla insan yaralandı. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Bağdat da dahil olmak üzere dört şehirde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan etti. 

Abdülmehdi’nin açıklamasında “Bu sabah saat 5’ten itibaren ikinci bir açıklamaya kadar tüm araçların ve vatandaşların sokağa çıkması yasaktır” denildi.

Açıklamaya göre, Bağdat Havalimanı yolcuları, ambulanslar ve hastanelerde, elektrik ve su tesislerinde çalışan memurlar  ve din adamları yasağın dışında bırakıldı. Hükümetin Irak’ta başka şehirlerde de sokağa çıkma yasağı uygulayıp uygulamayacağı bilinmiyor.

Protestocular işsizlik, yolsuzluk ve yetersiz sosyal hizmetler sebebiyle hükümetin istifasını istiyor. İnternet yasaklarını takip eden netbloks.org adlı internet sitesine göre çatışma ve gösterilerin olduğu bölgelerde Facebook, Twitter, WhatsApp ve Instagram uygulamalarına erişilemiyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.