Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irak’ta hükümet karşıtı gösteriler: Başbakan Abdülmehdi protestocuların haklı olduğunu söyledi

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, salı gününden bu yana devam eden protesto gösterileri ve şiddet olaylarıyla ilgili halka seslendi. Televizyonda bir konuşma yapan Abdülmehdi, göstericilerin haklı olduğunu söyledi.

Abdülmehdi hükümetin görevlerini yerine getirebilmesi için yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti, parlamenterlerden kabine revizyonu için destek istedi, dar gelirli Iraklılar’a bir temel gelir sağlamak için gerekli yasayı meclisten geçirme sözü verdi. Abdülmehdi, Irak halkına “Elimizde sihirli bir formül yok” diye seslendi.

Başkent Bağdat’ta onbinlerce kişi yolsuzluğu, kötü ekonomik şartları, yaygın işsizliği ve yetersiz altyapı hizmetlerini protesto etmek için günlerdir sokaklarda. Gösterilerde şu ana kadar en az 25 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Olaylarda bazı hükümet binaları da ateşe verildi.

Olaylar nedeniyle Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve internet bağlantısı kesildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.