Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris Emniyet Müdürlüğü’nde 4 kişiyi öldüren çalışanın, bir buçuk yıl önce Müslümanlığı seçtiği ve Selefi gruplarla irtibatlı olduğu bildirildi

Paris Emniyet Genel Müdürlüğü’nde beraber çalıştığı dört polisi bıçaklayarak öldüren kişinin, 18 ay önce din değiştirerek İslâm’ı kabul ettiği ve Selefi hareketine mensup kişilerle irtibatlı olduğu bildirildi.

Paris Emniyeti’nde bilgisayar teknisyeni olarak çalışan Mickhael H., Perşembe günü ofisindeki iki meslektaşını bıçakladıktan sonra kaçarken merdivende bir kişiyi, binanın avlusuna çıktığında bir polisi daha bıçakladıktan sonra vurularak öldürülmüştü.

İlgili soruşturmayı yürüten terörle mücadele savcısı Jean-Francois Ricard, 45 yaşındaki saldırganın olaydan önceki haftalarda radikalleşme emareleri gösterdiğini, geleneksel İslami kıyafetler giymeye, kadınlarla temastan kaçınmaya başladığını ve 2015 yılında Paris’te Charlie Hebdo’ya düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırıyı mazur gören görüşler paylaştığını anlattı. Savcı Ricard, 2003 yılından beri Paris Emniyeti’nde çalışan Mickhael H.’nin” Selefi hareketine mensup kişilerle irtibat halinde” olduğunu belirtti.

Mickhael H.’nin eşi de halen gözaltında. Savcılık, saldırgan ile eşinin olaydan önce birbirlerine hepsi de dini mesajlar içeren 33 telefon mesajı gönderdiğini söylüyor. Mickhael H.’nin emniyette cihatçılarla ilgili istihbarat toplayan bölümde çalışması ve güvenlik soruşturmalarından geçmiş olması, Fransız polisinin güvenlik mekanizmalarının sorgulanmasına yol açarken, muhalefet partileri olayla ilgili parlamentoda da soruşturma açılmasını istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.