Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Leon’un yönetmeni Luc Besson’un düşen tecavüz davası tekrar açıldı

LeonLucy ve Beşinci Element filmleriyle tanınan Fransız yönetmen Luc Besson hakkındaki düşen tecavüz davası tekrar açıldı. Besson hakkında geçen yıl tecavüz suçlamasıyla soruşturma başlatılmış fakat dava düşmüştü.

Genç oyuncu Sand Van Roy, davayla ilgili olarak verdiği ifadesinde, Bristol Hotel’de Besson ile randevulaştığını, birlikte çay içtikten sonra bayıldığını, uyandığında ise kendisini otel odasında bulduğunu anlatmıştı. Kendine geldiğinde, Besson tarafından tecavüze uğradığını ve yalnız bırakıldığını anlayan oyuncu, otel odasında bir miktar para da bulunca polise gittiğini dile getirmişti.

Sand Van Roy

Sand Van Roy, gelişmelerle ilgili Twitter’dan açıklama yaptı: “Davam artık reddedilmiş değil. Savcıların tüm suçlamaları düşürme kararına rağmen, bağımsız bir yargıç davayı yeniden açmaya karar verdi.”

Besson’un avukatı Thierry Marembert suçlamalar ilk gündeme geldiğinde AFP’ye yaptığı açıklamada film yapımcısının “bu hayali suçlamaları kesinlikle reddettiğini” söylemişti ve dokuz aylık soruşturmada Paris Savcılığı delil yetersizliğinden ötürü Besson aleyhindeki suçlamaları reddetmişti.

Van Roy’un açtığı davanın ardından birkaç kadın daha Besson’ı cinsel tacizle suçlamıştı. Beşinci Element ve Leon gibi filmlerin Oscarlı yönetmeni Besson ise tüm uygunsuz davranış iddialarını reddetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.