Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Suriye harekâtına ABD destek vermiyor ama ‘karışmayacağım’ diyor”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayımladığı yazısında ABD yönetiminin yeşil ışık yakmasıyla daha olası hale gelen Türkiye’nin Suriye operasyonunu değerlendirdi. “Türkiye bu harekâtı ABD olsa da, olmasa da yapacağını aylardır söylüyordu. Erdoğan daha önce Cerablus’a, Afrin’e girilemeyeceği söylendiği halinde girildiğinin örneklerini veriyordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, en son 4 Ekim’de ABD’li mevkidaşı Mark Esper ile telefon görüşmesinde, Güvenli Bölge konusunda oyalama devam ederse temasların kesileceğini söylediğini açıklamıştı. Anlaşılan o noktaya gelindi” diyen Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“Suriye harekatının S-400/F-35 krizinden ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma iddiasına oradan Fethullah Gülen’in iadesine dek Türkiye-ABD ilişkilerini nasıl etkileyeceğini konuşmanın muhtemelen sırası değil şimdi. Türkiye ABD’ye rağmen başlatacağı anlaşılan bu harekâtla sadece Suriye iç savaşında değil, bölgenin Suudi Arabistan’dan İsrail’e bu konuya taraf olan bütün ilişkilerinde yeni bir sayfayı açacağı söylenebilir.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.