Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – CHP açıklaması: “Egemen güçler Türkiye’yi maşa olarak kullanıyor”

ABD’nin “Türkiye yakında Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleyecek” açıklamasının ardından, CHP’den ilk açıklamalar geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kahraman Mehmetçiklerimiz’i Ortadoğu bataklığına itmeyin” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “ABD, Türkiye’ye sınırları belli olmayan bir alan açıyor. Kendisinin ve Avrupa Birliği’nin süpürmediği IŞİD’lileri bize bırakıyor. Şu an birçok cephede tehdit altında olduğumuz unutulmamalı. Siyasi istikbal uğruna Kahraman Mehmetçiklerimiz kesinlikle Ortadoğu bataklığına itilmemelidir.”



CHP Sözcüsü Öztrak: “Egemen güçler Türkiye’yi maşa olarak kullanıyor”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, düzenlenen basın toplantısında Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonu, “Egemen güçler kızgın sobanın üzerindeki kestaneyi almak için Türkiye’yi maşa olarak kullanıyor” şeklinde değerlendirdi.

“Biz bu meselenin başından beri itibaren şunu söylüyoruz; Ortadoğu bataklığına girmeyin. Ama bizi dinlemedi, sonra da işler sarpa sarınca bizi aldattılar dedi. Biz Suriye ile ilişkileri düzeltin dedik. Türkiye de Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyor. ‘Bizim Mehmetçiğimiz yabancı topraklarda neden şehit oluyor’ diye sorduk. Suriye’ye barışın gelmesinin en kısa yolu Şam ile Ankara arasındaki yoldur. Emperyalist güçlerin bize önerdikleri yol çıkmaz yoldur”.

Trump’ın kararını değerlendiren Öztrak, “Sarayla ABD arasında bir uzlaşma vardır. O da şudur; siz bizim belirlediğimiz bölgelere girin biz o bölgelerin yakınında olmayacağız ama biz de size bu işin başından sonuna kadar ne kadar cihatçı terörist yakaladıysak sizin sırtınıza bırakalım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.