Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Erdoğan: “Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik, kararlılığımız sürüyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde operasyon düzenleyeceğine dair Beyaz Saray’dan gelen açıklama sonrasında ilk kez konuştu. Sırbistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalar yapan Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik, kararlılığımız sürüyor” dedi.

“ABD’nin çekilme süreci başladı”

Erdoğan, bölgedeki ABD askerlerinin çekilmeye başladığı yönündeki haberleri doğruladı ve Trump ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatarak, “Akşamki görüşmemizden sonra bölgede bu çekilme olayı başlamış vaziyette” dedi.

“Buradaki karşılıklı muhataplar çalışmalarını yürütecekler. Sayın Trump bu konuyla ilgili talimatını vermiş ve çekilmeyi emretmişti. Gecikmeye rağmen gerek ABD’li heyet gerekse bizim heyetimiz bu görüşmeleri gerçekleştirdi. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ demiştik, bu kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Çünkü terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerini kabullenmemiz asla mümkün değil.”

Erdoğan, cezaevlerindeki IŞİD üyeleriyle ilgili yapılan çalışmalardan da bahsetti:

“Ne gibi bir adım atalım ki cezaevlerindeki DEAŞ’lıları buralardan süratle derdest edelim, bu konuda çalışılıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.