Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Senatör Lindsey Graham: “Türkiye’ye yaptırım için elimden geleni yapacağım”

ABD Başkanı Donald Trump’ın, partisi içindeki en önemli destekçilerinden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Beyaz Saray yönetimin Türkiye’nin Suriye’ye olası bir operasyonuna karışmayacağına duyurmasına sert tepki gösterdi. Graham, kararın geri çekilmesi için Senato’ya bir tasarı sunacağını açıkladı, Suriye’ye girmesi halinde, Türkiye’ye yaptırım uygulanması için elinden geleni yapacağını belirtti.

Graham, Amerikan Fox TV kanalında katıldığı bir programda Trump’ın son Suriye kararını sert sözlerle eleştirdi. Bölgeden çekilip, Türkiye’nin operasyonuna izin verilmesini “öngörüsüzlük” olarak nitelendiren Graham, “Bu, IŞİD’in yeniden ortaya çıkmasına yol açacaktır, tüm bunların en büyük kazananı İranlılar olacaktır ve bu çok kötü” dedi.

Graham, Fox yayınından önceyse attığı tweet’lerle kararın geri alınması için Senato’ya tasarı sunacağını belirtti. Graham’a göre, ABD’nin Suriye’den çekilmesi “IŞİD’in geri dönmesi” ve “Kürtlerin İran ve Esad ile ittifak yapması” sonucu doğruabilir, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler daha da bozulur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz ayki New York temasları sırasında Lindsey Graham ile bir araya gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.