ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Suriye’den çekilme kararını savundu. Arka arkaya tweetler atan Trump, “Mevcut durumu ve IŞİD’li tutsakları ne yapacaklarını Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler aralarında halletsin. Biz bundan böyle sadece kazanacağımız savaşlara gireceğiz” diye yazdı.
Trump, tweet dizisine, “Suriye’ye 30 günlüğüne girecektik ama bunun üzerinden yıllar geçti. Kaldık ve sonu olmayan bir savaşın içine sürüklendik” diye başladı.
The United States was supposed to be in Syria for 30 days, that was many years ago. We stayed and got deeper and deeper into battle with no aim in sight. When I arrived in Washington, ISIS was running rampant in the area. We quickly defeated 100% of the ISIS Caliphate,…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 7, 2019
Trump tweet’lerin devamında Suriye’deki IŞİD varlığını sona erdirdiklerini savundu ama Avrupa ülkelerinin IŞİD üyesi tutsak vatandaşlarını kabul etmediğini belirtti. Trump, bölgedeki Kürt güçlerine de seslendi:
“Kürtler yanımızda savaştı ama karşılığında bizden yüksek miktarda para ve malzeme aldılar. Onyıllardır da Türkiye ile savaşıyorlar. Buradaki savaşı üç yıldır ben önlüyorum.”
…..again said “NO,” thinking, as usual, that the U.S. is always the “sucker,” on NATO, on Trade, on everything. The Kurds fought with us, but were paid massive amounts of money and equipment to do so. They have been fighting Turkey for decades. I held off this fight for….
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 7, 2019
Trump, tweet dizisini “ABD’nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme zamanı geldi” diyerek bitirdi.