Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Trump: “ABD’nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme zamanı geldi”

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Suriye’den çekilme kararını savundu. Arka arkaya tweetler atan Trump, “Mevcut durumu ve IŞİD’li tutsakları ne yapacaklarını Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler aralarında halletsin. Biz bundan böyle sadece kazanacağımız savaşlara gireceğiz” diye yazdı.

Trump, tweet dizisine, “Suriye’ye 30 günlüğüne girecektik ama bunun üzerinden yıllar geçti. Kaldık ve sonu olmayan bir savaşın içine sürüklendik” diye başladı.

Trump tweet’lerin devamında Suriye’deki IŞİD varlığını sona erdirdiklerini savundu ama Avrupa ülkelerinin IŞİD üyesi tutsak vatandaşlarını kabul etmediğini belirtti. Trump, bölgedeki Kürt güçlerine de seslendi:

“Kürtler yanımızda savaştı ama karşılığında bizden yüksek miktarda para ve malzeme aldılar. Onyıllardır da Türkiye ile savaşıyorlar. Buradaki savaşı üç yıldır ben önlüyorum.”

Trump, tweet dizisini “ABD’nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme zamanı geldi” diyerek bitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.