Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Uygurlar’a kötü muameleden sorumlu tuttuğu 28 Çinli kuruluşu kara listeye aldı

ABD, Çin’in Şincan Uygur Özerk Bölgesi‘ndeki Müslüman azınlığa yönelik kötü muamele ve hak ihlallerinden sorumlu tuttuğu 28 kuruluşu kara listeye aldı.

Amerikan Ticaret Bakanlığı, bu kuruluşların “Çin’in baskı, keyfi toplu tutuklama ve Uygurlar’a, Kazaklar’a ve diğer Müslüman azınlıklara yönelik yüksek teknoloji ile gözetleme politikasının hayata geçirilmesindeki insan hakları ihlalleri ve kötü muamele uygulamalarıyla ilişkili” oldukları için yaptırıma maruz tutulduklarını duyurdu.

Listede, 19 kamu işletmesi ile dokuz ticari firma bulunuyor. Bunlar arasında, Şincan Polis Koleji, Şincan’daki kamu güvenliği bürosu ile Hikvision, Dahua Teknoloji ve Megvii Teknoloji gibi yüz tanıma teknolojilerinde gelişmiş gözetleme teçhizatları satan şirketler var.

Ticaret Bakanlığı’nın kararı uyarınca bu şirketler Vaşington’un izni olmadan Amerikan yapımı ürün, hizmet ve mal satın alamayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.