Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – İYİ Parti lideri Meral Akşener Trump’a sert tepki gösterdi, operasyona destek verdiklerini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik operasyona destek verdiklerini açıkladı. Partisinin meclisteki grup toplantısında konuşan Akşener, ABD Başkanı Donald Trump’ın tehditlerine de değindi ve “Bu hadsizliğe en iyi cevap Fırat’ın doğusuna girip terör koridorunu yarmaktır” dedi.

Akşener, “Türkiye bu coğrafyaya yeni taşınmadı, devlet olmayı da Harvard’da öğrenmedi” diyerek Trump’a İsmet İnönü’nün sözüyle seslendi:

“Buradan İsmet İnönü’nün sözüyle Trump’a sesleniyorum; ‘Yarın yeni bir dünya kurulur ve Türkiye orada yerini alır’; bu hep böyle olmuştur, böyle de olacaktır.”

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a seslenerek, olası bir Suriye operasyonuna destek vereceklerini belirtti:

“Sayın Erdoğan’a da bir çağrı yapıyorum; bu hadsizliğe en net ve en doğru cevap Fırat’ın doğusuna girip terör koridorunu yarmaktır. Milletimizin de bizim de beklentimiz budur. Trump’ın bu hadsiz sözlerini yüzüne vurmak zorundasın. Askerimizin, Mehmetçiğimiz’in, devletimizin yanındayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.