Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Sezai Temelli: “Savaşın tek nedeni iktidarın ömrünü uzatmak”

Suriye’ye yönelik olası operasyon, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) de gündeminde. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin meclis grubunda konuştu. Temelli, olası Suriye harekatını “işgal operasyonu” olarak yorumladı ve asıl amacın iktidarın ömrünü uzatmak olduğunu iddia etti.

“İşgal yoksa bu hazırlıklar niye” diye soran Temelli şöyle devam etti:

“Bu savaşın tek nedeni var; iktidarlarının ömrünü uzatmak. Uluslararası toplum nezdinde hiçbir kabul edilirliği olmayan bu savaş girişiminin, bu işgal operasyonunun durdurulmasını istiyoruz. Biz sizin niyetinizi Afrin’den biliyoruz. İşgal niyetiniz yok; Afrin’e kaymakam atıyorsunuz, fakülte açıyorsunuz! Aynı şeyi şimdi Kuzey ve Doğu Suriye için tasarlıyorlar.”

Sezai Temelli HDP’nin barış için çalışmaya devam edeceğini vurguladı ve “Tüm partilere sesleniyorum; Tükendikçe ‘daha fazla savaş’ diyen iktidarın peşine takılmayın” dedi.

“Suriye’ye girerek sorunu büyütüyorsunuz ve eğer bir akılsızlık daha yaparsanız inanın çok daha büyük sorunlar olacak. Peki çözüm ne? Barışacağız. Kürtler’le barışacağız ve toplumsal barış için çabalayacağız. Kimsenin toprağında gözümüz yok tamam ama bu yeterli değil. Toprak bütünlüğü deyip işgal operasyonları yapanlar ülkemizi riske atacaklar. Bu savaş politikaları hayatın her alanında yıkım getirmeye devam ediyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.