Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Büyükada Davası’nda savcıya mütalaa için ek süre verildi

Kamuoyunda “Büyükada Davası” olarak bilinen ve İstanbul’daki Büyükada’da 5 Temmuz 2017 tarihinde yaptıkları “İnsan Hakları Savunucularının Korunması ve Dijital Güvenliği” konulu toplantıya ilişkin insan hakları örgütlerinin temsilcisi 11 sanığın “Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “Silahlı terör örgütüne yardım etme” suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

Bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yapılan ve dört tutuksuz sanığın katıldığı duruşmada davanın savcısı, dosyaya yeni atandığını belirterek evrak fazlalığı nedeniyle mütalaa hazırlamak için ek süre istedi. Sanık avukatları ise müvekkilleri hakkında derhal beraat kararı verilmesini istedi. Savcının talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 27 Kasım tarihine erteledi.

İstanbul 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen ve Ali Ghravi, Günal Kurşun, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan, Özlem Dalkıran, Peter Frank Steudtner ile Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yöneticilerinden Taner Kılıç, Muhammet Şeyhmus Özbekli ve Nejat Taştan‘ın yargılandığı davanın iddianamesinde, Taner Kılıç hakkında “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla, diğer şüpheliler hakkında ise, “Silahlı terör örgütüne yardım etme” suçlamasıyla 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanıkların Adalet Yürüyüşü‘nü kaosa çevirmeye çalışmak istedikleri; PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütleriyle irtibatlarının bulunduğu ve bu örgütlere yardım kastıyla hareket ettikleri ileri sürülüyor. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 11 sanığın yargılandığı Büyükada davasının tek tutuklu sanığıydı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen 31 Ocak 2018 tarihli duruşmada tahliye edilen Kılıç’ın, savcılığın tahliyeye itiraz etmesi üzerine 1 Şubat 2018’de tekrar tutuklanmasına hükmedilmişti. Kılıç, 15 Ağustos 2018’de mahkemenin yaptığı aylık tutukluluk incelemesi sonucunda tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.