Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Fahrettin Altun: “Sınırı yakında geçeceğiz”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Amerikan Washington Post gazetesine yazdığı makalede, operasyonun yakın zamanda başlayacağını belirtti. Altun, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu’yla birlikte, yakında Türkiye-Suriye sınırını geçecek” diye yazdı.

Altun, yazdığı makaleyi Twitter üzerinden de paylaştı.

“Dünya, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusu için hazırladığı planı desteklemeli” başlıklı yazıda Altun YPG’nin iki seçeneğinin bulunduğunu belirtti:

“Ya gecikmeden kaçarlar ya da onlara Türk Ordusu’yla savaşmalarını söyleyen komutanlarını dinlerler.”

“Yıllardır sahada olan Amerikalı askerler evlerine dönmeyi hak ediyorlar” diye yazan Altun, IŞİD’le mücadelenin Türkiye’nin önderliğinde yapılmasının dünyanın çıkarına olduğunu öne sürdü. Altun, şu anda YPG’nin elinde bulunan toprakların Suriyeliler tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.