Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “Türkiye’nin endişeleri haklı, çözüm Şam yönetimiyle birlikte aranmalı”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye’nin Suriye’ye planladığı askeri harekât konusunda “sabırlı” davranmasını istedi.

İran’in resmi haber ajansı IRNA’da yer alan habere göre Ruhani, Şam yönetiminin de dahil olacağı bir çözüm bulunmasını istedi. “Türkiye’nin güney sınırları için endişelenmeye hakkı var” diyen Ruhani, “Oraya Suriye Ordusu konuşlanmalı ve Kürtler Suriye Ordusu’nu desteklemeli” dedi.

Ruhani, ABD askerlerinin Suriye’den hemen çekilmesini de istedi.

Dün de İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptı. Zarif, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptı ve operasyona karşı olduklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.