Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – BirGün Gazetesi’nin internet sorumlusu Hakan Demir gözaltına alındı

BirGün Gazetesi’nin internet sorumlusu Hakan Demir sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alındı. Gazetenin yayın kurulu üyesi İbrahim Varlı, Demir’in Suriye operasyonu hakkında ajanslardan alınıp gazetenin web sitesine konulan haberlerle ilgili gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltı gerekçesine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Demir, savcılığa sevk edildi.

BirGün’ün internet sorumlusu Hakan Demir

Demir’in yanı sıra 78 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü‘nün açıklamasında şöyle denildi:

“09.10.2019 tarihi itibari ile başlamış bulunan Barış Pınarı Harekatı üzerinden ülkemiz aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik eden, güvenlik güçlerimizin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yaptığı görülen 78 şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.”

Anadolu Ajansı’nın haberine göre de Mardin’de 21 kişi, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar sebebiyle gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.