Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Erdoğan: “Harekâtı işgal olarak nitelemeye çalışırsanız kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi size yollarız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili Avrupa Birliği (AB) ve diğer ülkelerden gelen tepkileri eleştirdi ve “Harekâtı işgal olarak nitelemeye çalışırsanız kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi size yollarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı operasyona dair AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’nin diğer operasyonları gibi Barış Pınarı Harekâtı’nın amacı da Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunmaktır” diyen Erdoğan “PKK’nın, YPG’nin bu işgalini görmeyenler şu anda bizim Suriye’nin birliği, beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar. Şöyle siz bir kenarda durun, biz yolumuza devam ediyoruz. Bunlar dürüst değil, bunlar sadece laf üretiyorlar. Biz ise iş üretiyoruz. Farkımız bu” diye konuştu.

Operasyonu karşı çıkan ülkeleri ve Avrupa Birliği’ni (AB) eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

“Suriye topraklarında, üzerinde onlarca yabancı gücün cirit attığı dönemde Türkiye’nin terör yapılanmasını önlemek için başlattığı bu harekâta yönelik eleştirileri kabul etmiyoruz. Tek tek saymayacağım ama bazı ülkelerin adını zikredeceğim. Önce Suudi Arabistan’dan başlayacağım, Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen’i bu hale kimler getirdi? Hele Mısır, sen hiç konuşamazsın. Yüzde 52’yle seçilmiş Mursi’yi mahkemede çırpınarak ölmesine sen neden oldun. Sen katilsin. Sisi operasyonu kınamış. Ya kınasan ne yazar, kınamasan ne yazar?”

“Ey AB kendinize gelin”

Erdoğan, mültecileri AB ülkelerini yollayabileceklerini belirtti:

“Rejimin tutarsızlıkları işimizi zorlaştırdı. Bizim derdimiz Suriye’yi işgale çalışan DEAŞ, YPG, PYD gibi terör örgütleriyledir. Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. Ülkemizde 3,6 milyon Suriyeli sığınmacı var. Ey AB! Kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. İkinci taksit olan 3 milyar euroyu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü şu ana kadar yerine getirdiniz mi? 40 milyar doları biz harcadık. O kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Siz 63’ten bu yana bizi oyaladınız.”

MHP, İYİ Parti ve CHP’ye teşekkür

Dün başlatılan operasyona dair rakamları paylaşan Erdoğan, “109 terörist öldürüldü. Terör örgütü ve yandaşları hemen ülkemizi karalamak için yalan yanlış haberler yaymaya başladı. Teslim olanlar da var. Barış Pınarı Harekâtımızı destekleyen MHP, İYİ Parti ve CHP başta olmak üzere tüm siyasi partilere, sanatçılara, sporculara, her kesimden vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Terör örgütünün desteği ile Meclis’e girmiş olan sözde siyasi partiye sesleniyorum. Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. Bu ahlaksızlığın, edepsizliğin daniskasıdır. İşgal varsa o sizin marifetinizdir” dedi.

Erdoğan, manipülasyonlara da değindi ve konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Henüz operasyona yeni başladığımız bir yerde şunu uydurdular. ‘Hıristiyan Suriye vatandaşlarının yaşadığı bir bölgeye önce roket atıp, ardından ‘Türkiye sivilleri bombalıyor’ diye ortalığı ayağa kaldırmaya kalktılar. Ulan bombaları atan sizsiniz, füzeleri atan sizsiniz, terbiyesiz herifler. Oradaki Hıristiyanlar’ın liderleri açıklama yaptılar ve bize olan güvenlerini ifade ettiler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.