Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye Operasyonu – Trump: “Önümüzde 3 seçenek var, Türkiye’yi ya asker kullanarak ya finansal güçle vuracağız ya da Türkiye ile Kürtlerin anlaşmasını sağlayacağız”

ABD Başkanı Donald Junior Trump, “Twitter diplomasisi”ne devam ediyor. ABD lideri ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesini savundu ve Türkiye’yi yine ekonomik olarak yıkmakla tehdit etti.

Trump twitlerinde “Biz IŞİD Halifeliğini % 100 yenilgiye uğrattık ve Suriye’de Türkiye’nin operasyon düzenlediği bölgede hiç askerimiz kalmadı. Biz görevimizi mükemmel bir şekilde yerine getirdik! Şimdi Türkiye 200 yıldır karşılıklı savaştığı Kürtleri vuruyor… Önümüzde 3 seçenek var: Binlerce asker gönderip Türkiye’yi askeri bir harekatla vurarak kazanmak ya da Türkiye’yi yaptırımlar ve finansal olarak vurmak veya Türkler ve Kürtler arasında bir anlaşmaya varılmasını sağlamak!” dedi.

Trump daha sonra gazetecilerin hangi seçeneğe daha yakın olduğu sorusuna şöyle cevap verdi: “Büyük ihtimalle sonuncusu, umarım sonuncusu, 3 seçenek arasında umarım sonucusu olur. Bakın Suriye’de askerimiz yok. Biz kazandık. IŞİD’i ezerek yendik. Orada askerimiz yok. Yapmak istediğim son şey binlerce ve binlerce asker gönderip yine herkesi yenmek. Bunu zaten yaptık. Yani 2 seçeneğimiz var aslında. Ya yeniden asker gönderip herkesi yeniden ezebilirsiniz ya da Türkiye’ye finansal olarak ağır şeyler yapabilirsiniz” .

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.