Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Trump’tan yeni tehdit: “Kuralına göre oynamazsa Türkiye’yi yaptırımlarla vuralım”

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye’yi yine tehdit etti. Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, “Ben diyorum ki, kuralına göre oynamazsa Türkiye’ye hem finansal olarak hem de yaptırımlarla çok sert vuralım! Süreci yakından izliyorum.”

Trump, tweet’inde şunları yazdı:

“Türkiye Kürtler’e saldırmayı uzun süredir planıyordu. Ezelden beridir savaşıyorlar. Saldırı bölgesinde askerimiz yok. Bitmek bilmeyen bu savaşları sona erdirmeye çalışıyorum. Her iki tarafla da görüşüyorum. Bazıları bölgeye onbinlerce asker gönderip yeniden savaşmamızı istiyor. Türkiye bir NATO üyesidir. Başkaları da ‘Karışma, bırak Kürtler kendi savaşlarını versinler’ (parasını biz versek bile) diyor. Ben de diyorum ki, kuralına göre oynamazsa Türkiye’ye hem finansal olarak hem de yaptırımlarla çok sert vuralım! Süreci yakından izliyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.