Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Trump’tan yeni tweet: “İki IŞİD militanını gözetimimize aldık”

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yönelik kara harekatının başlamasının ardından Twitter’dan paylaşım yaptı. Trump, Kürt güçlerinin veya Türkiye’nin kontrolü kaybetmesi ihtimaline karşı iki IŞİD militanını kendi gözetimlerine aldıklarını açıkladı.

Trump şunları yazdı: “Türkiye’nin ya da Kürtler’in kontrolü kaybetmesi ihtimaline karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye’de baş keserek infaz etmelerle bağlantılı iki IŞİD militanını gözetimine aldı ve ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü.”

ABD basınında yer alan haberlere göre söz konusu militanlar, Alexanda Kotey ve El Shafee el-Sheikh. İngiliz vatandaşı olan bu iki isim, Amerikalı gazeteci James Foley‘in 2014’te öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.