Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin operasyonundan ‘Şam yerine Vaşington ile işbirliği yapan’ Kürtleri sorumlu tuttu

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin Suriye operasyonundan Kürtleri sorumlu tuttu. Perşembe akşamı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mikdad, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt grupların daha önce sorunu Şam’la çözüme yanaşmadıklarını hatırlattı ve bunun, ülke egemenliğini ihlal etmek için Türkiye’ye bahane sunduğunu kaydetti.

Şam yönetiminin Türkiye’nin hedef aldığı Kürt gruplarla diyaloğa girip girmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Mikdad, “Bu silahlı gruplar ülkelerine ihanet etti ve ülkelerine karşı suçlar işledi. Yabancı güçlerin elinde rehin konumundakilerle hiçbir diyaloğu kabul etmeyeceğiz. Washington’ın ajanları Suriye topraklarında tutunamayacak” ifadelerini kullandı. Mikdad Kürtlerle müzakere için Şam’ın şartlarına da işaret etti ve müzakere masasına “ayrılıkçı” gündem ile  ya da “sahada güçlü oldukları mantığından hareketle” gelmelerinin kabul edilemeceğini vurguladı. Mikdad, “Suriye hükümeti tüm vatandaşlarını kucaklamaya hazır ama ülkeyi parçalamak için ya da ayrılıkçılı gündemle gelenlerle müzakere etmeyiz” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik harekatı başlamadan hemen önce, bu bölgeyi kontrol eden Suriyeli Kürtleri hükümet güçlerine katılmaya davet etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.