Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Harekâtın durdurulmasını isteyen Cumartesi Anneleri’ne polis müdahale etti

Kaybedilen yakınları için her hafta toplanan Cumartesi Anneleri’nin 759’uncu kez düzenlemek istediği eyleme polis müdahale etti.

Cumartesi Anneleri’nce, Galatarasay Meydanı’nın eylemlere yasaklanmasının ardından 701’nci haftadan beri İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binası önünde düzenlenen eylem için bu hafta, 12 Eylül’de kaybedilen Cemil Kırbayır’ın akıbeti sorulmak istendi.

Polis basın açıklamasının tamamlanmasına izin vermedi ve açıklamanın Suriye operasyonuna ilişkin kısmı okunduğu sırada müdahale etti.

Cumartesi Anneleri’nin yarım kalan basın açıklaması şöyle:

Toplumsal sorunlara ve bu sorunların çözümüne dikkat çekmek için kamuoyu oluşturmaya çalışmak yurttaş olarak herkesin hakkıdır. Bizler 759 haftadır bu hakkımızı kullanmak için buluşuyoruz. Gözaltında kayıplarla ilgili devletin hukuka uygun olmayan eylem ve uygulamalarını eleştiriyoruz. 759 haftadır ısrarla Türkiye’deki insani ve hukuki değerlerdeki ağır tahribata dikkat çekiyoruz. Şiddet ve çatışma politikalarının yarattığı ağır yıkımın sonuçlarını yaşayanlar olarak, her zaman barıştan yana olduk. Her zaman Türkiye’nin tüm sorunlarını hak ve adalet ölçüleri içinde barışçıl yollardan çözmesini istedik. Savaş, herkes için kan ve gözyaşıdır. Savaş ölümdür. İnsanlığın ortak vicdanının savaşı reddetmesi bu yüzdendir. Kuzeydoğu Suriye’ye yapılan askeri müdahale, ülkede ve bölgede barış içinde ortak yaşam idealini onarılmaz biçimde tahrip edecektir. Daha fazla can kayıpları yaşanmadan bu müdahale derhal durdurulmalı, barışçıl çözüm yolları denenmelidir. Biz barış içinde ortak yaşam idealine sahip çıkanlar, barış talebimizde ısrar ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.