Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Trump: “Türkiye sınırındaki yoğun çatışmalara karışmamak çok akıllıca”

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği operasyona taraf olmama kararını bir kez daha savundu. Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Trump şu paylaşımları yaptı:

“Bir kere de farklı tutum alıp Türkiye sınırındaki yoğun çatışmalara karışmamak çok akıllıca. Bizi hatalı bir şekilde Ortadoğu Savaşlarına sürükleyenler, hâlâ savaş baskısı yapıyor. Kararlarının ne kadar kötü olduğu konusunda bir fikirleri yok. Neden Savaş İlan etmemizi istemiyorlar?”

“İki yıl önce Suriye’nin bir başka bölgesinde Irak’ın Kürtlerle savaşmak üzere olduğunu hatırlıyor musunuz? Birçok kişi bizim, daha yeni Irak için savaşmış olmamıza rağmen, Kürtlerle Irak’a karşı savaşmamızı istedi. Ben hayır dedim ve Kürtler iki kez savaşı bıraktı. Şimdi aynısı Türkiye’yle oluyor.”

“Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye PKK’yı teröristlerin en kötüsü olarak görüyor. Başkaları araya girip o ya da bu taraf için savaşmak isteyebilir. Bırakın yapsınlar! Biz durumu yakından izliyoruz. Sonsuz Savaşlar!”

Trump dördüncü bir tweet daha atarak, ABD’de Türkiye’ye karşı başlatılan yaptırım girişimlerine de değindi:

“Senatör Lindsey Graham ve Demokratlar da dahil çok sayıda Kongre üyesinin Türkiye’ye güçlü yaptırımlar uygulanması talebiyle de ilgileniyorum. Hazine Bakanlığı adım atmaya hazır, ek yasalar çıkarılması gerekebilir. Bu konuda büyük bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. İzlemeye devam edin!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.